Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@14:48:58 GMT

برپایی نمایشگاه دارو در شرایط تحریم یک مانور قدرت است

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۰۸۵۹۲

برپایی نمایشگاه دارو در شرایط تحریم یک مانور قدرت است

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مهناز خانوی، اظهارداشت: با توجه به موضع گیری امریکا و اعمال تحریم ها وارد یک جنگ اقتصادی شده‌ایم و هر حرکتی که ظرفیت اقتصادی و توانایی بازار ما را نشان بدهد، می‌تواند یک مانور و نمایش قدرت باشد و از نظر من نمایشگاه ایران فارما و همایش طلای سبز با این رویداد بزرگ، یک مانور خوب است و ما امیدوارم این نمایشگاه التهاب فضای عمومی را کاهش بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره علت همزمانی برگزاری همایش طلای سبز که به فرآورده های گیاهی و دارویی می­ پردازد با نمایشگاه ایران فارما که تمرکزش بر داروهای شیمیایی است، توضیح داد: به هر حال فرآورده‌های گیاهی و طبیعی جزو محصولات دارویی به حساب می‌آیند و از آن‌جا که کارکرد درمانی دارند، به نظر ما خارج از صنعت دارویی و حوزه درمانی قرار نمی‌گیرند.

خانوی ادامه داد: اساسا جدا کردن تولیدات طبیعی از بستر دارویی کار درستی نیست. ممکن است نوع فرآیند و هدف تولیدشان متفاوت باشد ولی در سبد دارویی جا پیدا می‌کنند. از طرف دیگر این نکته را هم باید در نظر داشته باشیم که بسیاری از شرکت‌های تولیدی ما همزمان تولیدکننده داروی شیمیایی و گیاهی (طبیعی) هستند و در هر دو زمینه فعالیت می‌کنند. بنابراین در خیلی از موارد این دو محصول قابل تفکیک نیستند.

وی درباره اهمیت نمایشگاه ایران فارما گفت: نمایشگاه بین المللی ایران فارما، همایش وزین و پراهمیتی است و جایگاه ویژه‌ای دارد که شرکت‌های تولیدی داروهای طبیعی هم بتوانند در این فضا حضور پیدا کنند.

خانوی شعار اصلی این دوره را «فرصت‌ها و تهدیدها در شرایط موجود» اعلام کرد و اظهار داشت: باور دارم که شرایط کنونی فضای مناسبی برای تولیدکننده واقعی ایجاد می‌کند و تولیدکننده‌ای که بازار را می‌شناسد، روش و راهکار تغییر را یاد گرفته است، روش کشت و تامین ماده اولیه را می‌داند؛ می تواند از این بن بست بیرون بیاید.

هفتمین همایش ملی طلای سبز همزمان با نمایشگاه بین المللی ایران فارما ۲۰۱۸ از دوم تا چهارم مهر ۹۷ در مصلی تهران برگزار می­ شود.

برپایی سومین نمایشگاه کتاب‌های تخصصی علوم پزشکی، دارویی و دانشگاهی، دومین نمایشگاه رسانه‌های سلامت محور و کارگاه‌های آموزشی و موردکاوی ویژه متخصصین دارویی، صاحبان سرمایه و دانشجویان داروسازان و مهندسین فعال در صنعت دارو از جمله رویدادهای جانبی نمایشگاه ایران فارما خواهد بود.

کد خبر 4390540 حبیب احسنی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: دارو سازمان غذا و دارو مردم علیه احتکار وزارت بهداشت سازمان غذا و دارو داروسازی کمیسیون بهداشت و درمان دارو دیابت بیماری های قلبی و عروقی پرستار طرح تحول سلامت سازمان نظام پزشکی سرطان زنان ریسک بیماری قلبی انجمن داروسازان ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۰۸۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص میزان واقعی ارز دارو تابع چه شرایطی است؟

شهاب‌الدین جنیدی عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا در رابطه با سخنان معاون توسعه سازمان غذا و دارو در رابطه با انتظار برای افزایش بودجه دارو به 180 هزار میلیارد تومان اظهار کرد: به نظر می‌رسد میزان ارز مورد نیاز دارو که از سوی سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت تا به دولت و مجلس پیشنهاد داده شود دو حالت بیشتر ندارد.

وی با بیان اینکه حالت اول این است که یا پشت این نظریه و کار کارشناسی وجود دارد و یا بر اساس میزان نیاز مردم و بیماران، نیاز بازار دارویی، آمارنامه دارویی کشور و مقدار مصرف در سال گذشته، داروها و فرمولاسیون‌های جدید و میزان اقبال پزشکان به انواع داروها به این عدد رسیده باشند و عدد دقیق و نزدیک به واقعیت باشد، تصریح کرد: متأسفانه این عدد پیشنهادی با عدد تخصیص داده شده و عدد پرداختی همیشه فاصله‌ای غیر قابل اغماض وجود داشته است.

جنیدی با اشاره به حالت دوم برای اعلام نیاز ارز دارویی افزود: حالت دوم این است که به دلیل چکش‌کاری‌هایی که انجام می‌شود عدد پیشنهادی از سوی سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت بیش از مقدار نیاز است و با توجه به اینکه می‌دانند که قرار است جرح و تعدیل شود، عددی را اعلام می‌کنند که پس از چکش‌کاری به عدد واقعی و مورد نیاز برای تأمین داروی مورد نیاز برسد، یا اینکه به عددی برسد که بازار دارویی کشور التهاب کمتری داشته باشد.

عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران گفت: اگر این ذهنیت در تصمیم‌گیران و نمایندگان مجلس وجود داشته باشد که عدد پیشنهاد شده بیشتر از مقدار نیاز است به این معنی است که دو طرف یعنی وزارت بهداشت و مجلس به کار کارشناسی اعتقادی نداشته و طبیعتا یک کار بسیار حیاتی یعنی تخصیص ارز برای دارو به چانه‌زنی‌های بازار تنزل پیدا می‌کند. عدم هماهنگی و عدم اعتماد بین بخشی منجر به کاهش اعتبار لازم خواهد شد، همچنین وقت بسیار زیادی برای کار کارشناسی تلف شده و زمان زیادی را نیز برای اقناع سازی دو طرف می‌گیرد.

وی با بیان اینکه اگر جرح و تعدیل بودجه مورد نیاز به گونه‌ای باشد که در بازار دارویی کشور تأثیر بگذارد نگرانی‌ها بیشتر خواهد شد، گفت: در یک برهه‌ای از زمان شاید با کمبود یکسری اقلام دارویی هم در حوزه مواد اولیه و هم محصول نهایی دارو مواجه خواهیم شد، وقتی هم بازار دارویی ملتهب شد به صورت دومینو مشکلات پی‌درپی افزایش پیدا می‌کند. طبیعتا در این شرایط که سازمان غذا و دارو فوری به دنبال تأمین فوریت‌های دارویی خواهد رفت و احتمالا برای تأمین این اقلام باید به سراغ بازار جهانی برود و با توجه به تعجیلی که برای تأمین این داروها وجود دارد شرایط مذاکره سخت‌ خواهد شد و هزینه بیشتری نیز باید پرداخت شود.

جنیدی افزود: همچنین به دلیل نیاز کاهش دارو در بازار ولع بیماران برای خرید و نگهداشت بیش از نیاز دارو افزایش پیدا می‌کند و همین ما را مجبور می‌کند که تا چهاربرابر داروی مورد نیاز برای مصرف معمول را وارد کنیم، اتفاقی که در سال گذشته و سال‌های قبل نیز رخ داد. در این جا به لحاظ ریالی و ارزی مجبور به هزینه بیشتری خواهیم شد که به زیان کشور و بیماران به لحاظ روحی و جسمی است.

عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران تأکید کرد: با توجه به اینکه دارو یک کالای اصلی و استراتژیک بوده و به جهت رفاه بیماران باید کار کارشناسی دقیق و با پیش‌بینی‌ها لازم توسط دولت انجام و به مجموعه تخصیصی ارائه شود و از سوی دیگر باید نظارت‌ها و راستی‌آزمایی‌ها هم توسط نهادهای نظارتی در خصوص عدد درخواستی، تخصیص داده شده و پرداخت شده انجام شود و هرچه میزان این عدد کمتر باشد میزان کمبود دارو در سال پیش‌ رو را هم تعیین خواهد کرد. در این زمان ما نباید مقصر کمبود دارو را وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو بدانیم چرا که ارز تخصیص داده شده کمتر از آنچه بوده که آنها پیشنهاد داده‌اند.  

جنیدی با تاکید بر اینکه نوع ارز و زمان تخصیص ارز دارو هم بسیار مهم است، گفت: اگر قرار است ارزی اختصاص داده شود باید همزمان باشد با درخواست شرکت واردکننده و نوع آن هم باید بر اساس ارز رایج کشوری که در آن قرار است خرید اتفاق بیفتد انجام شود.

وی در پایان با بیان اینکه در حال حاضر در بیش از 100 قلم دارو کمبود وجود دارد، گفت: اگر عدد را بر اساس استاندارد اعلام کنند و نهادهای نظارتی نظارت دقیقی داشته باشند مشکلاتی در خصوص تخصیص ارز و کمبود دارو نخواهیم داشت. از سوی دیگر گزارش کارشناسی و روکش حسابداری همراه ارز باید به صورت شفاف به مراجع تصمیم‌گیر ارسال شود و مراجع تصمیم‌گیر میزان کاهش تخصیص را به صورت شفاف همراه با مستندات دلایل این کاهش را اعلام کنند و مجموعه‌های نظارتی نیز به این موضوع ورود کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش : هرکسی عاشق ایران است، هرچه در توان دارد، برای جوانی جمعیت پای کار بیاورد
  • افزایش حضور شرکت‌های خارجی در نمایشگاه نفت نشان‌دهنده شکست پروژه تحریم است
  • رشد مجدد دندان با دارویی جدید
  • هرکسی عاشق ایران است، هرچه در توان دارد، برای جوانی جمعیت پای کار بیاورد /به دنبال این هستند که ما را زمین بزنند
  • تخصیص میزان واقعی ارز دارو تابع چه شرایطی است؟
  • رئیس شورای عالی داروخانه‌های ایران: هیچ جای دنیا از دین و اعتقادات بیمار سوال نمی‌کنند/ اگر هدف بیمار باشد، عملا تذکر حجاب امکان‌پذیر نیست
  • آمار هولناک از فوت بیماران ایرانی به دلیل نبود داروهایشان!
  • برپایی همایش واقع‌گروی معرفتی در فلسفه اسلامی و چالش‌های پیش‌رو
  • ادغام ادویه و داروی گیاهی برای تجربه یک طعم تازه
  • حضور ۲ هزار ۶۱۹ ناشر در نمایشگاه کتاب قطعی شده است/اتکای برپایی نمایشگاه به بودجه‌ دولتی کم است