Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-08@17:00:38 GMT

صادرات دارو می تواند تحریم ها را بی اثر کند

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۹۹۵۴۰

صادرات دارو می تواند تحریم ها را بی اثر کند

با افزایش تولید دارو در کشور و ارز آوری این بازار بزرگ در منطقه می توانیم تحریم ها را بی اثر کنیم.

خبرگزاری شبستان، سرویسمم ااجتماعی، هادی دهقانی: توسعه تولیدلیدات دارویی در کشور به همراه توانایی دانشمندان در تولید داروهای جدید باعث شده تا ایران بتواند خود را در این حوزه به دنیا معرفی نماید، کشورهایی چون عراق، افغانستان، آذربایجان و کشورهای حوزه خلیج فارس می تواند در ابتدای صادرات بازار خوبی برای داروهای ایرانی باشد هرچند بیشتر شرکت ها برای بازار یابی و فروش محصولات خود در این بازار به تنهایی عمل می کنند و اگر بتوانند در عرضه محصولات با یکدیگر هماهنگی داشته باشند می توان به تاثیر گذاری صادرات در این بخش بسیار امیدوارتر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران فارما می تواند در ارزآوری برای کشور موثر باشد

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، «محمد مهرعلیان» در نشست رسانه پنجمین نمایشگاه ایران فارما گفت: نمایشگاه ایران فارما در سخت ترین شرایط در حال برگزاری است چرا که ما هم اکنون مشکلات زیادی را در حوزه تامین داروی جامعه داریم ولی در کنار آن این رویداد بزرگ و با کیفیت را در سال پنجم خود که از لحاظ کمی و کیفی رشد چشمگیری داشته است، برگزار می کنیم.

 

رییس اداره کل داروی سازمان غذا و دارو گفت: ما در این شرایط سخت اقتصادی از تامین داروی جامعه ناامید نشده ایم و تولیدکنندگان ما با درک شرایط به دنبال انجام مسئولیت اجتماعی خود می باشند.

 

وی افزود: ایران فارما بخشی از توانمندی های کشور در حوزه دارو را به همه در داخل و خارج از کشور نشان می دهد و این نمایشگاه می تواند در تامین ارز برای کشور موثر باشد.

 

وی افزود: در این نمایشگاه غرفه ای برای سازمان غذا و دارو در نظر گرفته شده که روسای سازمان غذا و دارو در آنجا حضور خواهند داشت و پاسخگوی تولیدکنندگان و فعالان صنعت دارویی کشور هستند.

 

تولید دارو در کشور علیرغم تحریم ها می تواند ارزآوری نیز داشته باشد


شانه ساز گفت: علیرغم تحریم های ظالمانه ای که برای ایران در حوزه دارو ایجاد شده است اما با توجه به توانایی دانشمندان کشور تولید دارو می تواند ثروت آفرین باشد و برای کشور ارزآوری داشته باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، «محمدرضا شانه ساز» در نشست خبری پنجمین نمایشگاه بین المللی ایران فارما با بیان اینکه در صنعت داروسازی ما تلاش می کنیم تا دارو با قیمت کمتری به دست مردم برسد، گفت: به همین دلیل روی تبلیغات دارو فعالیتی صورت نمی گیرد.

 

رییس سازمان غذا و دارو گفت: امروز شاهد هستیم که از حیث توان داروسازی در بحث اقتصاد مقاومتی بخش زیادی از شعارهای ما محقق شده است. هرچند ما در تبلیغات ضعیف عمل کردیم اما ایران فارما در این حوزه به خوبی عمل کرده است.

 

وی افزود: هم اکنون ایران در سلول درمانی، ایوتکنولوژی و نانوتکنولوژی جزو معدود کشورهایی است که در دنیا حرف برای گفتن دارد و شرکت های دانش بنیان از توانمندی خوبی در تولید داروهای جدید برخوردارند و امروزه رونمایی از داروهای جدید برای ما به یک امر روزمره تبدیل شده است.

 

شانه ساز با بیان اینکه ایران توانمندی این را دارد که به قطب تولید دارو در دنیا تبدیل شود، گفت: تولید دارو هم در سلامت و ایمنی جامعه نقش دارد و هم در حوزه تولید ثروت می تواند برای کشور ارزآوری داشته باشد.

 

شانه ساز با بیان اینکه در بحث مافیای دارو باید با اعمال نظارت ها و ایجاد سامانه های نظارتی کنترل بیشتری داشته باشیم، گفت: وزارت بهداشت با قوه قضاییه هماهنگی هایی کرده است و با سامانه تی تک به دنبال برخورد با افرادی است که تخلف کرده اند و در این برخورد نیز هیچ اغماضی با متخلفان نخواهیم داشت.

 

نیاز روز ایران توسعه کالاها و خدماتی است که به راحتی بتواند تحریم ها را بی اثر کند توسعه صادرات دارو یکی از مهم‌ترین اهدافی است که در برنامه پنجم توسعه به آن پرداخته‌شده بود و در برنامه ششم هم موردتوجه قرار دارد.

صنعت داروسازی باوجود تولید بیش از 97 درصد از داروهای موردنیاز مردم در سال گذشته می تواند در صورت برداشتن موانعی که پیش رو دارد به راحتی ارز آوری مناسبی را برای کشور داشته باشد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

پایان پیام/55

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد هفته دفاع مقدس رژه نیروهای مسلح دفاع مقدس اردبیل کانون های مساجد مسجد طراز اسلامی استان همدان اربعین حسینی بندرعباس دارو غذا و دارو داروخانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۹۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران ۰.۳ درصد صادرات صنایع غذایی جهان را انجام می‌دهد

رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران گفت: صادرات صنایع غذایی در جهان و در سال ۲۰۲۳ حدود ۷۰۰ میلیارد دلار بوده و صادرات ایران نسبت به صادرات جهانی ۰.۳ درصد برآورد می‌شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم  به نقل از اتاق بازرگانی ایران، ابوالحسن خلیلی اظهار داشت: صادرات صنایع غذایی جهان در سال 2023 بالغ بر 700 میلیارد دلار اعلام شده و نسبت صادرات صنایع غذایی ایران در این سال در مقایسه با صادرات صنایع غذایی در جهان، 0.3 درصد بوده است.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه صنایع غذایی سهم 3.7 درصدی از تولید ناخالص داخلی و سهم 18 درصدی از کل اشتغال صنعتی را دارد، گفت: سهم صنایع غذایی از ارزش‌افزوده بخش صنعت حدود 11 درصد و سهم صادرات آن نیز 3.7 درصد از کل صادرات صنایع است. از سوی دیگر در حال حاضر 8 هزار و 300 واحد صنعتی ثبت شده با اشتغال 361 هزار نفر و تولید 40 میلیون تن فرآورده غذایی در کشور فعال هستند.

او همچنین میزان صادرات این بخش در سال 1402 را یک میلیارد و 811 میلیون دلار برآورد کرد و گفت: این رقم نسبت به سال که برابر با یک میلیارد و 580 میلیون دلار بوده، حدود 14 درصد افزایش داشته است.

خلیلی با نگاهی به ظرفیت‌های بی‌بدیل ایران در تولید انواع محصولات غذایی، تأکید کرد: اقلام عمده صادراتی در جهان عبارتند از محصولات لبنی، شیرینی و شکلات، نوشیدنی‌ها، گوشت و فرآورده‌های گوشتی و شرکت‌های ایرانی به ویژه در قالب برند حلال که متقاضیان فراوانی در کشورهای مسلمان و غیرمسلمان دارد، می‌توانند از فرصت‌های موجود بهره ببرند و حجم صادرات صنایع غذایی را افزایش دهند.

رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران خاطرنشان کرد: این بخش به دلیل دارا بودن مزیت‌های نسبی در صادرات، ایجاد ارزش‌افزوده، سطح اشتغال‌زایی بالا و توسعه فعالیت‌های کشاورزی می‌تواند نقش مؤثری در اقتصاد ایران بازی کند. بنابراین باید تأمین نیازهای آن را در اولویت قرار دهیم.

به اعتقاد این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، افزایش تولید و امنیت غذایی، جلوگیری از صدور مواد اولیه خام کشاورزی، وابستگی کم به مواد اولیه وارداتی، پایین بودن میزان سرمایه‌گذاری در مقایسه با سایر بخش‌های صنعتی و انحصار تولید در برخی محصولات از جمله مزایای این صنعت است که با تکیه بر آنها باید زمینه تولید و صادرات آسان‌تر را برای آن مهیا کرد.

خلیلی در ادامه به مهم‌ترین چالش‌های صنعت غذای ایران اشاره کرد. به باور او فعالان صنایع غذایی ایران با نوسانات نرخ ارز و مشکلات عدیده در تأمین مواد اولیه بسته‌بندی، افزایش قیمت تمام شده باتوجه به تصمیمات ارزی در داخل کشور، دخالت دولت در قیمت‌گذاری، شناسنامه‌دار نبودن بخش زیادی از محصولات کشاورزی و اعمال محدودیت‌های مقطعی در حوزه صادرات، مواجه هستند.

او همچنین کمبود نقدینگی برای اصلاح زیرساخت‌ها و خرید دستگاه‌های بسته‌بندی جدید را به عنوان یک چالش جدی مطرح کرد: افزود: زمان طولانی چرخش سرمایه به دلیل فصلی بودن محصولات کشاورزی و پایین آمدن کیفیت مواد غذایی به دلیل شرایط نامناسب حمل و نگهداری در روند صادرات، معضل دیگری است که همچنان نتوانستیم برای حل آن، اقدامی کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صنعت فرش ۸ برابر صنعت پتروشیمی توان ارزآوری دارد
  • سهم ۰.۳ درصدی ایران از صادرات صنایع غذایی جهان
  • البرز در حوزه صادرات جهش بزرگی را رقم زد
  • ایران ۰.۳ درصد صادرات صنایع غذایی جهان را انجام می‌دهد
  • آمار هولناک از فوت بیماران ایرانی به دلیل نبود داروهایشان!
  • روند تامین داروهای بیماران خاص و صعب اعلام شد
  • خشک شدن دریاچه ارومیه چالش جدی در شهرستان شبستر است
  • آغاز مذاکرات صادرات دانش قطعه‌سازی به چهار کشور
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • پاشنه آشیل روسیه برابر تحریم‌های غرب